Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1543 A Nord-Troms Museum - Maursund Handelsgård - utskifting av brannsentralen

fikk på styremøte 10. april 2012 i Stiftelsen UNI kr. 22.225 til utskifting av brannsentralen ved Maursund Handelsgård

Nord-Troms Museum (NTRM) ble stiftet i 1979. Nord-Troms er et kjerneområde for møter mellom samisk, kvensk og norsk befolkning og et hovedmål har vært arbeidet med å rekonstruere og beskrive «de tre stammers møte». NTRM forvalter eller eier rundt 52 bygninger med kulturhistorisk verdi, og disse danner et tverrsnitt av Nord-Troms regionens historie, kultur, arkitektur og interiør.

Nord-Troms museum eier museumsanlegget Maursund Handelsgård som er fredet og denne har derfor høy prioritet angående sikring og bevaring.

Maursund Handelsgård ligger i Skjervøy kommune og ble bygget på 1770-tallet og fredet i 1942. Var eneste bygningen som sto igjen på gården etter tyskernes brenning av Nord-Troms og Finnmark under tilbaketrekkingen etter andre verdenskrig.

På Maursund har det vært drevet handelsvirksomhet allerede på 1600-tallet og frem til 1900-tallet, og handelsgården har vært et møtested mellom den norske handelsstanden, samene og lokalbefolkningen.

På grunn av flere feil i anlegget, er det nå et behov for å skifte brannsentral, med direktekobling til brannvesenet i Tromsø.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss