Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1549 Stiftelsen Folldal Gruver - seriekobling av røykvarslingssystem

fikk på styremøte 10. april 2012 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til seriekobling av røykvarslingssystem i 3 boligbrakke.

Stiftelsen Folldal Gruver (SFG) er en privat stiftelse, opprettet i 1988 av Folldal kommune. Stiftelsens oppgaver er å sørge for varig vern av anlegg, bygninger og utstyr fra gruvedrifta. Stoll I er en gammel gruvegang fra 1700-tallet hvor man kan bli fraktet 600 meter inn i gruva. SFG er med sitt komplette industrimiljø valgt til å stå på Riksantikvaren sin liste over Tekniske Industrielle Kulturminner som ett av ti i hele Norge.

Helheten ved Verket fremstår som intakt, med tydelige klasseskiller mellom de «vanlige» arbeiderne og funksjonærene. Totalt er det drøyt 70 godt bevarte bygninger fra først på 1900-tallet, hvor SFG eier de fleste.

SFG eier 6 arbeiderbrakker med til sammen 26 leiligheter. I 2011 mottok SFG tilskudd fra UNI til montering av seriekoblet røykvarslere i 3 av dem. Anlegget har virket utmerket og det er nå ønskelig å gå i gang med legging av kabler og nye detektorer i de tre resterende boligbrakkene.

http://www.folldalgruver.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss