Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1565 Stiftelsen Bergens Sjøfartsmuseum - Brannsikkerhet

fikk på styremøte 10. april 2012 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til økt brannsikkerhet ved museet

Fra en beskjeden rolle som skipsfartsnasjon internasjonalt sett, økte Norge i perioden 1850-1880 sin handelsflåte til å bli en av verdens største. Utviklingen medførte et ønske om å opprette institusjoner som kunne vise næringens betydning for landet gjennom tidene og følge utviklingen i fremtiden.

Ideen om et sjøfartsmuseum i Bergen ble satt frem i 1914. Først februar 1927 ble museet offisielt åpnet i lokaler som allerede da var for små til museets stadig voksende samlinger.

I 1954 stilte Universitetet i Bergen en tomt på Fastings Minde til museets disposisjon. Den nye museumsbygningen, tegnet av arkitekt Per Grieg, ble innviet 30. april 1962.

Det vitenskapelige arbeid har alltid vært et fundament i virksomheten ved Bergens Sjøfartsmuseum. Museet skal være en aktiv kulturinstitusjon og ikke bare en passiv utstiller av maritime gjenstander. "Norsk Sjøfartshistorisk Forskingsfond", opprettet ved Bergens Sjøfartsmuseum i 1971, har som formål å fremme arbeidet med norsk sjøfartshistorie. Museet utgir Sjøfartshistorisk årbok, og flere av museets ansatte har vært forfattere av større publikasjoner. Bergens Sjøfartsmuseum har forvaltnings-ansvar for marine kulturminner innenfor Hordaland, Sogn og Fjordane og Sunnmøre.

For å sikre og bevare museets bygning mot brann, ser museet seg nødt til å oppgradere dagens brannvarslingsanlegg og samtidig skifte ut sikringselementer i sentralene.

Brannvarslingsanlegget er tenkt oppgradert av Petterson & Gjellesvik som er kjent med bygget.

http://www.bsj.uib.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss