Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1567 Seilskøyteklubben Colin Archer - Eier: Morten Kielland - S/Y Marie - restaurering

fikk på styremøte 10. april 2012 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til restaurering av S/Y Marie

Seilskøyteklubben Colin Archer (SSCA) er en forening som har sitt hovedmål i å ivareta dekkede fartøy med seil som hoved fremkomstmiddel.

Morten Kielland er eier av lystfartøyet S/Y Marie og har vært medlem av foreningen gjennom en årrekke. I denne perioden har han ivaretatt S/Y Marie på en fremragende måte med stor forståelse for antikvariske metoder og verdier.

Nå står båten overfor noen større reparasjoner som en enkeltperson ikke klarer å makte. SSCA ønsker derfor å bistå Morten Kielland ved å søke om økonomisk støtte, etter anbefaling fra Riksantikvaren v/Sverre Nordmo. Fartøyet står på RA’s lister.

S/Y Marie er en spissgatter bygget av Colin Archer i 1898-99, og er en av 3 gjenlevende spissgattede lystbåter, bygget av Colin Archer. Trolig den siste som ble konstruert og bygd. Båten representerer derfor forløperen eller overgangen til de mer moderne. I 2006 ble Morten Kielland tildelt SSCA’s ærespris, som går til en person som har gjort en særlig innsats for bevaring.
Søknaden gjelder nødvendige reparasjoner for å gjøre fartøyet seildyktig.

Fartøyet tar inn vann både under og etter endt seilas og utbedringer innebærer utskifting av en god del ribber, utføre noe spantearbeid, reparere en stikkbjelke, reparere fronten i hytta samt lage ny klyvebom. Båten er i original stand og vil bli bevart og oppgradert etter antikvariske retningslinjer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss