Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1612 - Norges Svømmeforbund - flerkulturell svømming

fikk på styremøtet 28. august 2012 i Stiftels UNI kr. 500.000 til prosjektet - Flerkulturell svømming for 2012.

Norges Svømmeforbund (NSF) ble stiftet i 1910 og har 100 års erfaring som organisasjon hvor fokuset har vært svømmeopplæring og konkurranseidrett.

Norges Svømmeforbund (NSF) har i fem år samarbeidet med Gjensidige Stiftelsen om Svømmeaksjonen med svømmekurs for barn mellom 6 og 10 år og barn med

innvandrerbakgrunn. Videre har NSF fått finansiering fra Helsedirektoratet og Norges Idrettsforbund til å gjennomføre svømmekurs for ungdom og voksne med flerkulturell bakgrunn.

Norges Svømmeforbund ønsker å videreutvikle og utvide tilbudet til ungdommer og vokse med flerkulturell bakgrunn ved å tilby svømmekurs flere steder i landet. Norges Svømmeforbund vil være en sentral pådriver mens svømmeklubbene rundt om i landet organiserer og gjennomfører kurs.

Et suksesskriterium er at kursene er gratis. Klubbene selv har ikke økonomi til å tilby slike kurs gratis, så de er avhengig av ekstern finansiering.

Langsiktig og forutsigbar finansiering gjør det enklere for klubbene å planlegge kurs.

Svømming og aktiviteter i vann har en stor egenverdi og kan være et viktig bidrag til et bedre liv til mange innvandrerfamilier. Å lære å svømme er viktig for å kunne delta i og være fortrolig med ulike fritidsaktiviteter i og rundt vann.

http://www.svomming.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss