Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1618 Kirkens Bymisjon Vestfold - Svend Foyns Bedehus - utbedringsarbeid

fikk på styremøtet 28. august 2012 i Stiftels UNI kr. 125.212 øremerket blikkenslagerarbeider og el-tavle i forbindelse med utberdringsarbeider på Svend Foyns Bedehus i Tønsberg.

Svend Foyn 81809-1894 var en norsk skipsreder og grunnlegger av den moderne hvalfangst. Han deltok selv i en selfangstekspedisjon i 1844 og tegnet en ishavsskute som ble mønster for bygging av slike. Svend Foyn revolusjonerte hvalfangsten, på godt og vondt. Ved sin død etterlot han seg en formue på 4 millioner kroner, og en industri som etter mange år var nær ved å utrydde de store pattedyrene.

Foyn bidro med finansiell støtte til misjonsvirksomheten og til oppførelse av bl.a. bedehuset i Tønsberg i 1876, som sies å være et av Norges største og vakreste.

Svend Foyn ble utnevnt til ridder av St. Olavsorden i 1853, forfremmet til kommandør i 1870 og mottok storkorset i 1893.

I 2009 fikk Kirkens Bymisjon Vestfold det ærverdige «Svend Foyns Bedehus i gave.

Kirkens Bymisjon har som mål at huset både skal benyttes til beste for våre ulike brukergrupper og for byens befolkning generelt.

Med gaven fulgt imidlertid også store økonomiske utfordringer med tanke på å stoppe og begrense det bygningsmessige forfall som bedehuset dessverre har vært preget av gjennom mange år. I de snart tre årene som Kirkens Bymisjon Vestfold har hatt huset i eie, har man erfart stadig nye sider ved huset som krever reparasjon/utbedring.

http://www.bymisjon.no/vestfold

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss