Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1623 MOT - Mestringsreisen

fikk på styremøtet 28. august 2012 i Stiftels UNI kr. 300.000 til oppstart av prosjektet - Mestringsreisen i MOT.

MOT er en ideell non-profitt stiftelse som ble stiftet i 1997. I Norge har MOT i dag 23 årsverk med 28 ansatte over hele Norge. Alle som er ansatt i MOT jobber i MOT sentralt og er et serviceapparat for alle de lokale teamene vi har i hele Norge. MOT sentralt jobber bl.a. med utdanning, oppfølging, videreutvikling, innsalg, markedsføring, profilbygging og finansiering. I hvert lokalsamfunn har vi egne MOT-team og i dag har vi 4900 lokale MOT-medarbeidere fordelt på 131 lokalsamfunn rundt om i Norge.

MOTs grunntanke er å bevisstgjøre ungdom til å ta valg slik at de mestrer livet og styrker ungdoms mot til å ta vare på seg selv og hverandre, gjennom MOTs grunnverdier: mot til å leve, mot til å bry seg om og mot til å si nei.

Høsten 2007 mottok MOT en overraskende 10-årsgave fra Trondheim kommune et tilbud om å disponere Trondheims naturperle Lille Gråkallen.

Lille Gråkallen har tidligere vært en militærforlegning som ligger i naturskjønne omgivelser en mil fra Trondheim sentrum. Bygningen har blitt brukt som et messebygg for Forsvaret og har stått ubebodd i flere år. Til tross for et behov for omfattende rehabilitering, ville dette passe svært bra til fremtidig bruk som MOT-Camp.

Trondheim kommune pusset opp det store bygget for mer enn kr. 6 mill. p.g.a. midlertidig skoledrift i 2009. Dette kom MOT til gode, som etter avtale skulle bidra med kr. 1 mill. for å dekke mesteparten av brannsikringskostnadene på bygget.

Høsten 2011 åpnet MOT-Camp, MOTs inspirasjonssenter på Gråkallen i Bymarka i Trondheim. MOT-Camp er et møtested der ungdom blir kjent med forskjellige sider av seg selv, og er et møtested der de blir kjent med andre som kan ble en viktig del av den enkeltes fremtidige nettverk.

Med oppstart av inspirasjonssenteret MOT-Camp og store utviklingskostnader av implementeringsmodell og nye tiltak er MOT inne i en periode med ekstra behov for støtte og tilskudd.

Utdanningsdirektoratets elevundersøkelse for 2011 viser at det blant landsgjennomsnittet er en økning i antall elever som mobbes flere ganger i uken i løpet av ungdomsskoletiden, mens det på MOT-skolene er en reduksjon. På MOT-skoler er det bare halvparten (2,1%) så mange 10. klassinger som mobbes, sammenlignet med landsgjennomsnittet (4,2%)

Det er høyere score på god og sunn selvtillit, optimisme og mot på MOT-skoler kontra kontrollskoler. På MOT-skoler er de bedre til å bry seg og bedre til å si ifra til noen dersom de blir mobbet.

Prosjektets målsetting er:

1) Styrke kvaliteten på det arbeidet MOT gjør lokalt
2) Styrke fellesskapsfølelsen til det lokale MOT-teamet
3) Gi lærerne en påminnelse om viktigheten av at de kan være «den ene» for alle sine elever.

Prosjektets målgruppe er ungdomskole- og videregåendeskoleelever.
Sekundær målgruppe er lærere, voksne som jobber med ungdom, lokalsamfunnets toppledelse og lokale MOT-medarbeidere.

Gjennom Mestringsreisen vil tre personer fra MOT sentralt årlig reise ut og besøke 40-60 lokalsamfunn i Norge som bruker MOT i sitt ungdomsarbeid.

http://www.mot.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss