Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1659 Skolehuset ved Auglandsvannet - reparasjon av tak

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 20.000 til å reparere taket på det gamle skolehuset fra 1891

Skolehuset ved Auglandsvannet ligger i Lyngdal kommune, og er et av de få som står igjen i grenda. Skolehuset ble for mange år siden gitt skolekretsen i gave fra Lyngdal kommune. I juni 2012 ble det satt sammen et interimsstyre som skal forsøke å få i gang nødvendig vedlikehold av skolehuset og foreningen «Skolehuset ved Auglandsvannet» er til behandling i Brønnøysund.

Det søkes om midler til å reparere taket på dette gamle skolehuset fra 1891 som nesten er autentisk bevart med innbo; i sin tid også brukt til hybel for lærer på loftet.

Skolehuset har som sådan i mange tiår vært nedlagt. Imidlertid brukes den til møtelokaler av forskjellige slag samt til å arrangere julebasarer o.l.

Taket er tidligere forsøkt reparert av uprofesjonelle som har forverret takets evne til å motstå lekkasjer. Det er nå et ønske om å sikre taket med ny tekking slik at huset ikke blir ødelagt av fukt. Resten av bevaringsarbeidet med skolehuset er tenkt tatt på dugnad.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss