Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1663 Kluftebakken 6 - branndør

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 10.000 øremerket branndør i Kluftebakken 6

Åse Marit Rudlang Flesseberg er utdannet arkitekt med hovedoppgave på bevaring av gamle hus. Hun er tipp-tipp-oldebarn av de som bygde Kluftebakken 6.

I 2011 kjøpte hun og hennes mann huset i Kluftebakken 6.

Buskerud fylkeskommune utaler seg bl.a. om bygningen i anbefalingsbrev i 2011 til Norsk Kulturminnefond som følger:

Bolighuset er bygd i ca. 1887, arkene trolig noe senere. I 1936 ble det gjort noe mindre endringer, i hovedsak innvendig. I 2004 fikk Kongsberg kommune utarbeidet en temaplan for bevaring. Hele området vest for sentrum på Vestsida, er vist som et miljø med høy verneverdi. Bolighuset i Kluftebakken 6 har fått høy verneverdi som enkeltbygning, med høy verdi på kriteriene miljø og tilstand, middels verdi på kriteriene alder, representativitet og autentisitet. Huset har helt klart behov for en teknisk oppgradering, samt en tilbakeføring dersom de antikvariske verdiene skal kunne beholdes. En vellykket restaurering av Kluftebakken 6 må være inspirerende for eiere av andre verneverdige bygninger i området. Det påpekes at Åse Marie Flesseberg har arbeidet i fylkeskommunen som kulturvernkonsulent og man er derfor overbevist om at hennes prosjekt vil bli gjennomført etter antikvariske retningslinjer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss