Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1674 Stiftelsen Ringebu Prestegard - restaurering av vognskjul

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 125.000 til restaurering av vognskjul ved Ringebu Prestegard

Ringebu Prestegard er en historisk perle i hjertet av Gudbrandsdalen med bosetting fra urgamle tider. Den ligger 200 m nord for Ringebu stavkirke og er fredet. Nåværende hovedbygning ble reist i 1743 og tunet består for øvrig av borgstue, to stabbur og vognskjul.

Ringebu Prestegard er organisert og drevet som en stiftelse med ansvar for driften.

Stiftelsen har en støtteforening, Venner av Ringebu Prestegard, som er uavhengig og har eget styre. Siden Stiftelsen Ringebu Prestegard overtok Prestegarden i 2006 har driften vært basert på kunstutstillinger i sommerhalvåret og utleie og serveringsvirksomhet gjennom året.

Alle bygningene ved Prestegarden er fredet, unntatt vognskjulet som er verneverdig. Vognskjulet er den eneste bygningen i tunet som er i dårlig stand, særlig taket.

http://www.ringebuprestegard.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss