Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1675 Frelsesarmeen rusomsorg, Bosatt - kost- og ernæringsprosjekt

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 176.490 til brosjektet "Bordsatt"

Bosatt er et tilbud til rusmiddelavhengige over 18 år. Tilbudet er rusfritt og fro brukere som har utviklet noe kompetanse og vist evne og vilje til å mestre en rusfri tilværelse. Bosatt skal gi personer mulighet til å leve og bo optimalt i egen bolig, og bli møtt i forhold til individuelle behov, mål og ønsker. Bosatt jobber med målsetting om normalisering og har fokus på rusmestring, sysselsetting, sosial trening, økonomi, samt nettverk og fritidsaktiviteter. Bosatt er en del av Frelsesarmeens rusomsorgs tiltakskjede, og siste ledd før selvstendig bosituasjon.

Bosatt bygger sitt tiltak på genuin respekt for enkeltmennesket og mener at alle mennesker er like mye verdt og at alle mennesker har iboende ressurser og er i stand til å ta egne valg på bakgrunn av sine erfaringer og kunnskaper.

Våren 2011 ble det opprettet et brukerforum med hensikt å kartlegge brukernes interesser. Samtlige brukere ble av forumet bedt om å besvare et spørreskjema. Denne undersøkelsen viste at et flertall har daglige utfordringer knyttet til kost og ernæring, planlegging av budsjett og meny, samt praktisk matlaging.
På denne bakgrunn ble det opprettet en matlagingsgruppe kalt «Bordsatt».

Gruppen består av en veileder og to rullerende kjøkken hjelpere fra beboergruppen som møtes to ganger i uken, planlegger menyer, gjennomfører innkjøp og lager mat. Øvrige brukere har så anledning til å komme og spise maten som blir laget mot en mindre symbolsk sum.

Prosjektet viser til positive tendenser som følger:

 Styrket motivasjon til å lage og prioritere penger på mat.
 Sosial kompetansetrening
 Respekt for andre

Bosatt anser på bakgrunn av dette at det er viktig å opprettholde matlagingsgruppen.

Veileder for gruppen har hittil blitt lønnet med midler beregnet på driftsutgifter og man har ikke lenger anledning til å videreføre stillingen.

Det er derfor et ønske om og ansette en veileder i 10 % stilling til dette prosjektet over 3 år for å se om prosjektet vil gi resultater i form av økt selvstendighet på sikt.

http://www.frelsesarmeen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss