Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1681 Norsk Kulturarv - informasjon og veiledningsarbeid

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 75.000 til informasjon og veiledningsarbeid i forbindelse med "Ta et tak 2012"

Norsk Kulturarv søkte i april 2012 om kr. 500.000 til skadeforebyggende tiltak, samt kr. 75.000 til aktivt informasjonsarbeid. Stiftelsen UNI imøtekom søknaden vedr. skade-forebyggende tiltak, men avslo søknaden om aktivt informasjonsarbeid. Søknadenes sammendrag var som følger:

Norsk Kulturarvs hovedmål er å bidra til å sikre kulturarv for kommende generasjoner:
 vareta interessene til eiere og brukere av fredete og verneverdige kulturminner
 arbeide for og delta aktivt i forsvarlig næringsutnytting av kulturarven
 gjennom økonomisk og faglig bistand drive aktivt kulturminnevern med hele landet som arbeidsområde

«Ta et tak» i 2012 vil fokusere på våningshus- og driftsbygninger over hele landet, men også andre verneverdige bygninger og anlegg vil kunne komme i betraktning for tilskudd for å hindre forfall og skade.

Hele prosjektet er kostnadsført med kr. 739.400 hvorav kr. 500.000 går direkte til prosjektene.

Norsk Kulturarv har mottatt 246 søknader til årets Ta et tak aksjon, med en samlet søknadssum på mer enn 4 mill. kr. Fordeling av midler er blitt gjort etter en streng prioritering, og 32 søknader har fått tildelt støtte i denne omgang.

Den store søknadsmengden har i år ført til en spesiell situasjon med sterkt økt behov for informasjonsarbeid, veiledning og råd til eiere og brukere av verneverdige bygninger, bl.a. i forhold til tilskuddsordninger og søknadsprosesser, aktuelle håndverkere, valg av materialer og teknikker og informasjon om kurs.

http://www.kulturarv.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss