Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1822 WayBack Trondheim - kjøp av sykler og sykkelutstyr

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 70.000 øremerket kjøp av sykler og sykkelutstyr for WayBack Trondheim

WayBack tilbyr støtte og hjelp i den vanskelige overgangen mellom fengsel og samfunnet. Tilbudet er til for innsatte og løslatte som er motivert til å bryte med sitt gamle liv og som ønsker en plass i samfunnet som en nyttig samfunnsborger.

WayBack er representert i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Kristiansand.
Alle medlemmer får tett oppfølging og praktisk hjelp av en fadder. Målet er å gi flest mulig en reell sjanse til å finne sin plass i samfunnet.

WayBack’s faddere er selv tidligere straffedømte og har soningsbakgrunn. Fadderne benytter seg av sin særskilte kompetanse til å hjelpe det enkelte medlem med å reintegrere seg, og være en støttespiller underveis i denne krevende prosessen.

Aktiviteter er viktige holdepunkter for våre medlemmer, og forskning rundt dette viser at fysisk aktivitet er med på å holde medlemmene rusfri. Det er derfor utarbeidet en plan om hva og hvilke ting WayBack ønsker å satse på innen aktiviteter, og man har funnet personer som ønsker å bidra og lede disse.
Tilbud om fotball har eksistert siden 2010. I denne perioden har ca. 37 medlemmer vært innom denne aktiviteten, og har et lag i bedriftsserien. Leira Fengsel inviteres til å spille her også. Alle som deltar må skrive under på at det kan tas uanmeldte urinprøver.

I 2013 er det planlagt opprettet en sykkelgruppe med målsetning mot den store styrkeprøven Trondheim-Oslo, samt Birkebeinerrittet. I dag er det 15 medlemmer som ønsker å bli med i denne gruppen, og det er her behov for sykler og kledning for aktiviteten. Også her vil det bli opprettet egne kontrakter for uanmeldte rusprøver.

Videre tilbyr WayBack sine medlemmer treningskort i treningsstudio og hos lokale golfklubber undersøker man muligheten for «Grønt-kort» kurs.

Dessuten, 6 psykologi studenter vil bruke sin fritid til gjennomføring av aktiviteter som bowling, kino, teater, svømming og andre kulturelle innslag.

http://wayback.no/trondheim/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss