Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1828 Stavanger maritime museum - Sprinkleranlegg i museumsbygning

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til sprinkleranlegg i museumsbygningen i Nedre Strandgate 21

Museum Stavanger, etablert i 2010, er et konsolidert museum bestående av 10 museer med til sammen 66 tilsatte. Stavanger Maritime Museum er et av de 10 museene.

Stavanger Maritime Museum er lokalisert i Nedre Strandgate, som er et sjøhus og kjøpmannsgård fra tidlig 1800-tallet. Eiendommen er en sentral og svært synlig del av Stavangers historiske havnemiljø og høyest prioriterte kulturminner i Trehusbyen Stavanger.

Museet er et spesial museum for Sør-Vestlandets maritime historie og i tillegg til store gjenstandsutstillinger har museet rike samlinger av gjenstander, arkiver, foto og andre dokumenter fra skipsfart, skipsbygging og kystkultur bevart i sikkert magasin.

Nedre Strandgt. 17 og 19 er fullsprinklet, mens Nedre Strandgt. 21 er det eneste bygget i kvartalet som ikke er brannsikret.

Brannvesenet og museet har vurdert at bygget må sprinkles, både med tanke på byggets innhold av kulturhistoriske gjenstander og arkiver, men også av hensyn til sikring av nabobebyggelsen. Museumsbygningen ble stengt for publikum i oktober 2012 p.g.a. manglende brannsikring.

Våren 2013 startes rehabilitering av første etasje, og installering av et sprinkleranlegg er svært ønskelig.

http://www.museumstavanger.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss