Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1836 Stiftelsen Romsdalsmuseet - Friluftsmuseet - Brannvarsling

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 153.000 til fornying av brannvarslingsanlegg ved friluftsavdelingen i Molde

Romsdalsmuseet er et friluftsmuseum som ligger i et vakkert parkområde sentralt i Molde Foruten hovedsamlingen i Molde har museet følgende avdelinger:
Fiskerimuseet på Hjertøya, Veøy Prestegard, Nesset Prestegard. Løvikremma, Konfeksjonsmuseet og Ergan Kystfort.

Friluftsmuseet består av 42 trebygninger, flyttet til museet fra romsdals-bygdene og Molde by. Eldste bygning er datert 1588, den yngste er fra 1920. De aller fleste er fra 17- og 1800-tallet. Anlegget består av mange ulike bygningstyper, unikt eller typisk for romsdalsk byggeskikk. Alle bygningene har vernestatus, bortsett fra noen nyere driftsbygninger. Et hus er vedtaksfredet og 3 – 4 andre har automatisk vern i kraft av sin alder.

I bygningene som omfattes av søknaden oppbevares store deler av museets samlinger, nesten 15.000 gjenstander.

Eksisterende administrasjonsbygg fra 1962 omfattes ikke av prosjektet, da dette skal rives i 2013 for å gi plass til et nytt museumsbygg.

Brannvarslingsanlegget ble påbegynt i 1992 og gradvis oppgradert. Imidlertid er eksisterende sentraler gått ut av produksjon, og reservedeler kan ikke skaffes. Ved flere anledninger har anlegget vært satt ut av drift ved lynnedslag.

Nye sentraler er derfor helt nødvendig, planlagt med nye fiberkablinger dimensjonert for annen kommunikasjon som etter hvert vil bli aktuell.

De totale kostnadene er estimert til kr. 550.000 og kr. 244.000 er allerede bevilget fra Norsk Kulturråd.

http://www.romsdalsmuseet.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss