Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1842 Mental Helse Sør-Trøndelag - videreføring av prosjektet: Voksen, men ung

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 260.000 til videreføring av prosjektet: Voksen, men ung

Mental Helse Sør-Trøndelag ble stiftet i 1979. Fylkeslaget har kontor i Trondheim, i samme bygning som Kafé No.19, som drives av KIM-Senteret.

Aktivitetstilbudet Voksen, men ung er et treffsted for unge voksne som ønsker en aktiv, meningsfullt og inkluderende fritid der man kan snakke om alvorlige tema uten frykt for stigmatisering. Dette er en plass der deltagerne kan dele sine erfaringer og lære av hverandre om livets mange utfordringer.

Tilbudet er et samarbeid mellom Mental Helse Sør Trøndelag, Mental Helse Ungdom Trondheim og Stiftelsen KIM-senteret. Tilbudet vil være dekket av to 50 % stillinger med erfaring fra tidligere ungdomsprosjekt.

Unge voksne med psykiske problemer og/eller andre livsmestringsproblemer har svært få eller ingen tilbud om treffsteder for å møte andre i en lignende situasjon. Fritiden er ofte den største utfordringen i arbeidet med å bygge opp og mestre livet og hverdagen.

Tilbudet gis til begge kjønn i aldersgruppen 18-35 år, med mål om at deltagerne får oppleve sosial mestring i trygge rammer. Et ønske er en møteplass, der unge voksne med ulik bakgrunn kan møtes og tilbringe tid sammen, danne nettverk og utveksle erfaringer.

Det overordnede mål er: 1) å få erfaring med hvordan et treff kan bli lagt til rette for mestringsarenaer for ungdom. 2) å utvikle et tilbud om en aktiv, meningsfull og livsmotiverende fritid som virker avstigmatiserende. 3) å ha en arena for å diskutere og snakke åpent om livsmestringsproblemer. Det skal være et positivt fritidstilbud som ikke er problemfokusert, men ressurs og løsningsorientert.

Mental Helse Sør-Trøndelag har hatt et slikt treffsted for unge voksne fra høsten 2007 til i dag og det er derfor et ønske å kunne opprettholde dette tilbudet.

http://www.mentalhelse.no/fylkes-og-lokallag/soer-troendelag

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss