Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1843 Oslo Universitetssykehus HF - Ullevål - gjennomføring av studien premature barn i 9-års alderen

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til gjennomføring av studien av premature barn i 9-års alderen

De store fremskritt som er gjort innenfor nyfødtmedisinen har ført til at et stadig større antall premature, overlever. Oppfølgingsstudier viser at nesten halvparten av de minste premature får nevrologiske skader. Som en del av dette forsknings studiet står kontinuerlig EEG overvåkning i de første levedøgn meget sentralt og i 2002 bevilget Stiftelsen UNI kr. 350.000 til EGG-utstyr i forbindelse med dette prosjektet.

Det er blitt publisert to viktige arbeider, og en tredje artikkel er på vei. Forskningen har også resultert i samarbeid med utlandet, og med psykologisk institutt, Uio. Alle barna ble fulgt opp til 2 års alder da de gjennomgikk en omfattende psykologisk og nevrologisk testing. Det har vist at tidlig EEG kan gi en tidlig pekepinn på hvordan barnet har det ved to års alder.

Nå er det flere studier som viser at utkommet ved to års alder kanskje ikke sier hele sannheten og at det er viktigere å teste disse barna ved skole alder.

Barna i denne studien er nå blitt 9 år, og det er et ønske å gjennomføre en omfattende psykologisk testing, et samarbeidsprosjekt med psykologisk institutt, UiO, og psykologer tilknyttet OUS.

http://www.oslo-universitetssykehus.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss