Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1845 Fjord- og Jektnemnda - Jekta Pauline - Aggregat m.m

fikk på styremøte 6. juni 2013 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til 220 V aggregat og varmtvannsanlegg for museumsfartøyet Jekta Pauline

Fra og med 2008 har Pauline hatt hjemmehavn på Kjerknesvågen i Inderøy. Hun ble bygget på gården Letnes i 1860 og hørte til der frem til 1914 da hun ble solgt og siden trafikkerte kysten under andre eiere langs hele norskekysten, helt nord til Arkhangelsk i Russland, som deltaker i den såkalte pomorhandelen. I 1978 ble Pauline lagt i opplag i Harstad og ville nok endt sine dager der om ikke entusiaster hadde reddet henne den gangen. Etter 1978 ble hun restaurert tilbake til sin opprinnelse som innherredsjekt, og fikk tilbake sitt døpenavn Pauline.

Pauline er verdens siste seilende jekt med unntak av en kopi som ble bygget i Nord-Norge for noen år siden. Fartøyet har vært en levende del av norsk kysthistorie og kystkultur, og Pauline brukes derfor i mange sammenhenger. Pauline er klassifisert som et av de mest verneverdige fartøy i Norge.

Bevaringsarbeidet er organisert som et samarbeid mellom Inderøy Museums- og Historielag, Innherred Kystlag, Kjerknesvågen Kai- og Båtforening og Paulines Venner, formalisert gjennom driftsgruppen Fjord- og Jektnemnda, som har ansvar for havn, drift, vedlikehold m.m.

Så lenge Pauline brukes til å formidle kystkultur ved seilaser med publikum om bord er det nødvendig å ha et fungerende 220 V anlegg som bl.a. brannpumpen er avheng av for å kunne fungere. Det eksisterende aggregatet er utslitt og svikter til stadighet, og er dessuten svært støyende.

I tillegg er det et ønske å få montert et moderne varmtvannsanlegg om bord. I dag produseres varmtvann på en stor kjele på komfyren i byssa som i seg selv er en risiko ved håndtering, spesielt under seilas med stor sjøgang.

http://www.inderøy.historielag.org
http://www.eggemuseum.no
http://www.stiklestad.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss