Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1850 Akershus Røde Kors - Gatemegling 2013

fikk på styremøte 6. juni 2013 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til Gatemegling 2013

Røde Kors har 40.000 frivillige og 130.000 medlemmer: I Akershus 13.650 medlemmer fordelt på 19 lokalforeninger.

Det bor 6868 fattige barn i Akershus. 14% av barn og ungdom i fylket har blitt mobbet i skolen. 5% har blitt utsatt for så kraftig vold at de trengte legebehandling.

Røde Kors i Akershus ser behovet for at noe må gjøres for å gi disse ungdommene en bedre hverdag. Gatemegling er et tiltak som over lengre tid vil være med på å gi ungdom mulighet til å være prodrivere og ressurspersoner innenfor sitt eget nærmilø.

Sosiale bakgrunnsfaktorer, og det å bli utsatt for vold, ser ut til å ha en sammenheng. Dette betyr at barn og unge som kommer fra en utfordrende familiebakgrunn ofte også er sårbare i forhold til ungdomsvold. Gatemegling er en aktivitet som kan minske konfliktnivået.

Den overordnede målsetting med å etablere Gatemegling er å gi ungdom redskap til å bli bedre i stand til å håndtere egne og andres konflikter. For å nå dette målet må det tenkes langsiktig.

Gatemegling er for barn og ungdom mellom 13-25 år. Ungdom inviteres til å delta på gatemeglingsverksteder hvor de kan tilegne seg ferdigheter til å håndtere fremtidige konflikter uten bruk av vold. Gjennom lek, øvelser og rollespill utforsker ungdommer hva som skjer i konfliktsituasjoner og lærer hvordan de selv kan påvirke konflikter.

Gatemeglingsverkstedene holdes av instruktører med grundig opplæring, og målet er at ungdom, sammen ved voksenpersoner, holder kurs for annen ungdom.
Gjennom etableringen av Gatemegling som aktivitet hos Lørenskog Røde Kors kan prosjektet utvides til nærliggende kommuner.

http://www.rodekors.no/distriktsider/akershus/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss