Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1882 Stiftelsen Austafjord Mølle - El.anlegg

fikk på styremøte 6. juni 2013 i Stiftelsen UNI kr. 160.000 øremerket nytt opplegg for elektrisk anlegg inkl. inntak/skap, samt 10.000 til ny brannalarm, brannslokkere og merking

Austafjord mølle ble oppført i 1885 som en del av det industri- og handelshuset som den gangen var i funksjon på Austafjord.

Mølla gjennomgikk en modernisering i 1938, og var i drift som mølle til 1964. Anlegget er et av de siste bevarte mølleanlegg i sitt slag fra denne tidsepoken og det eneste i Nord-Trøndelag. I 1999 ble mølla omdannet til en stiftelse.

Prosjektets primære formål er å restaurere bygningen som kultur- og næringsbygg. De tekniske anleggene må oppgraderes i h.h.t. dagens krav. Anlegget er i prinsippet delt i to deler: 1) kulturhusdel/flerbrukshus og 2) museal/møllehistorisk del. Foreliggende søknadsprosjekt omfatter del 1) kulturhusdel/flerbrukshus.

Stiftelsen Austafjord Mølle skal stå for den daglige driften av bygget. Kulturelle aktiviteter og utstillinger vil prioriteres. Og Mølla vil ha funksjoner både som en kulturell storstue og et kulturminne i Ytre Vikan. En målsetting er også å kunne benytte mølledelen som et demonstrasjonsanlegg.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss