Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1893 Ungdom mot Vold - BRU 2013

fikk på styremøte 22. august 2013 i Stiftelsen UNI kr. 300.000 til prosjektet for Bevisstgjøring og forebygging av radikalisering blant ung, også kalt BRU 2013.

Ungdom mot Vold arbeider forebyggende primært med marginalisert barn og unge. Dette er en sårbar gruppe som står i risikosonen for å falle ut eller som har falt ut av hjelpeapparatets system Ungdom mot vold er en arena for styrking av barn og ungdoms selvaktelse, selverkjennelse, mestring, selvtillit, trygghet og vilje til å være en aktiv borger i samfunnet.

Formålet med søknaden er å verne om enkeltmennesker i risikosonen for rekruttering til radikale ekstreme voldelige miljøer. Arbeidet tar sikte på å forebygge skadevirkningene av ekstremisme for den enkelte og samfunnet for øvrig. Ungdom mot vold vil arbeide for å sikre ungdommenes tilhørighet til samfunnets normer, verdier og regler, samt å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn.

Ekstreme voldelige radikal grupperinger og handlinger har sine røtter flere hundre år tilbake. I Norge har vi vært skånet for slike trusler, men er i dag en realitet som samfunnet må reagere mot. Siden 11. september 2001 tragedien i New York, har det vært økt polarisering i Europa mellom minoritet og majoritetssamfunnet.

Ungdom mot Vold søker om kr. 400.000 til forebyggende arbeid med unge som er risikoutsatte for rekruttering til radikale muslimske miljøer i Oslo og Akershus. Målgruppen er liten, men utgjør en stor utfordring for lokalsamfunnet og samfunnet for øvrig.

BRU prosjektet har et budsjett på kr. 400.000 som vil bli brukt til følgende:

- Prosjektledelse, lønninger og sosiale utgifter.
- Oppsøkende virksomhet på skolene og feltarbeid
- Kartlegging og identifisering av utviklingstrekk
- Kognitive samtaler i henhold til temaplan
- Praktisk hjelp og støtte for målgruppen
- Motivasjon til teoretisk opplæring og leksehjelp
- Motivasjon og mestringssamtaler
- Stabilitetsoppfølging
- Seminar og samordning av tiltak i Forebyggende nettverk.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss