Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1901 Ragnhild Hovengen - Omlegging av tak og restaurering av pipe

fikk på styremøte 22. august 2013 i Stiftelsen UNI kr. 20.000 til omlegging av tak og restaurering av pipe på Søre Stugu på Øygarden.

Utdrag fra kulturminnesøk: «Der sidedalen fra Selsrusten møter hoveddalføret som flater ut på Selsvollene, ligger Øygarden. Gården ligger på ei terrasse, og tunet er langstrakt med vanlig totunsordning. Det gamle inntunet er intakt med to våningshus, stall, stabbur, kornbu, stalløe og sauefjøs. Den store hovedbygningen som er bygd sammen med veslestugu utgjør den nordre veggen i tunet. Begge husene har langsval i begge etasjer. En rekke med i alt fem tømra hus med stabbur og buer danner den motstående veggen i tunet. Som fond mot vest står den gamle hovedbygningen fra 1700-tallet, og mot øst den store stallen med det ruvende klokketårnet på taket. Klokketårnet har der karakteristiske løkformen som finnes på mange klokketårn i Gudbrandsdalen. Av uttunet står det gamle fjøset, mens det er bygget ny driftsbygning. Ni bygninger på gården er fredet. Dette er 3 våningshus, stabbur, kornbu, sauefjøs, stall og fjøs. Skålen er flyttet til tunet etter fredningen i 1923 og omfattes derfor ikke av fredningen.»

Ragnhild Hovengen, eier av Øygarden, søker finansiering for omlegging av tak pga lekkasjer og restaurering av pipe på Søre Stugu på Øygarden. Deler av taket har i 3 år vært dekket av en påsveiset presenning som ble satt opp som strakstiltak.

Pipen er i dårlig forfatning og står i fare for å forvitre helt og rase ned. Denne er nå provisorisk midlertidig sikret.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss