Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1929 Valdresmusea AS - Valdres Folkemuseum - Sikring

fikk på styremøte 11. oktober 2013 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til sikring av en instrumentutstilling ved Valdres Folkemuseum.

Valdresmusea er museumsorganisasjon for Valdres Folkemuseum, Bagn Bygdesamling og Bautahaugen Samlinger og har sin hovedorganisasjon på Fagernes i Valdres.

Siden etableringen i 1901 har folkemusikk og historiske strengeinstrumenter vært en av de viktigste satsingsområdene for Valdresmusea. Ca. 40.000 mennesker besøker Valdresmusea hvert år.

Valdresmusea er for tiden med i et nasjonalt forsknings- og dokumentasjonsprosjekt, der målet er å undersøke ca. 300 bevarte langeleiker, med særlig vekt på det eldste materialet. Videre vil man presentere kunnskap om langeleikene i utstilling ved Valdres Folkemuseum i 2014.

Kjernen i utstillingen er langeleiker fra Valdre og fra Nordiska Museet. Museet har også fått låne en 200 år gammel langeleik som tilhører Hans Majestet Kong Harald. Dette instrumentet vil få en sentral plass i utstillingen.

Med utstillingen vil man sette fokus på en smal, men høyst levende musikk- og instrumenttradisjon. I mellomalderen var langeleiken kjent over hele landet. Den eldste dateringen man kjenner til er på en langeleik fra 1524 tallet.

Ved formidling av historiske instrument stilles høye krav til sikring og klimastyring. I denne forbindelse vil Valdresmusea være avhengig av å investere i låsesikre og klimastyrte spesialmonter som er kostbare, og som få museer har ressurser til å investere i.

http://www.valdresmusea.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss