Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1937 Kirkens Bymisjon Drammen - Boliger

fikk på styremøte 11. oktober 2013 i Stiftelsen UNI kr. 251.990 for tilpasninger av boliger i etterverns arbeid ved avd. FRI i Drammen

Stiftelsen Kirkens Bymisjon Drammen er en selvstendig stiftelse tilsluttet andre bymisjoner gjennom Fellesråd for Bymisjoner i Norge (FBN).

Personer under soning har lang erfaring med manglende mestringsopplevelser. Flere har hatt mange soninger, men veien tilbake til samfunnet virker utrygg, vanskelig og uoverkommelig. Etter statistikk ender så mange som 8 av 10 tilbake til soning.

Prosjekt FRI er etter ide og utformet av tidligere innsatt – nå ansatt i Bymisjonen.

Innsatte og tidligere innsatte har definert problemstillinger ved løslatelse, bo og arbeidsforhold som en utfordring for å klare seg uten rus og kriminalitet.

Samarbeidsprosjektet FRI har i nært samarbeid med de løslatte satt i system tiltak som kan løse de ulike problemstillingene

Målgruppen er personer som løslates til Drammensområdet. De står langt fra arbeidsmarkedet, er sosialt ekskludert og har problemer med å etablere seg i samfunnet på egenhånd. Siktemålet med tiltaket vil for hver enkelt være rehabilitering, inkludering og økt livskvalitet.

Prosjekt FRI benytter ressurs og løsningsorientert tilnærming som hovedmetode i sitt arbeid med løslatte.

For å få til FRI, har de en treningsbolig/base med 3 leiligheter/hybler. Her får løslatte egen hybel med tilgang til bad og kjøkken. Etter en tid flytter de som klarer seg bra og er ressurssterke til en pilotleilighet i Drammen eller omegn.

Kirkens Bymisjon leier pilotleiligheter, som igjen fremleies til deltakeren. Målet er på sikt å formidle pilotleilighetene som varige leiligheter for deltakerne.

FRI har siden oppstart hjulpet 71 mennesker til nyetablering i samfunnet og veileder til enhver tid 12 – 20 innsatte i fengsel. FRI veileder aktivt ca. 20 bosatte i leiligheter og jobber med nettverket av tidligere kriminelle som pr. d.d. teller 170 medlemmer. For å bli medlem i Nettverket må man ha tidligere soningserfaring.

I 2012 flyttet FRI inn i nye lokaler som er tilpasset bo-oppfølging, samtidig som FRI nå er nabo til Nyby’n aktivitetskafe. De nye lokalene i Selmersgate har allerede gjennomgått omfattende rehabilitering for å kunne tas i bruk til formålet. Boligene fremstår i dag som svært egnet, med tre soverom og fellesarealer. Til boligen hører også en hage med mulighet for hyggelig sammenkomster og med en hjemmelig atmosfære.

Imidlertid er det et behov for ytterligere tilpasninger som ombygging av rom til hvilende nattevakt, aktivitetsrom i kjelleren og utebod i bakgården for sykler, lagring m.m.

http://www.bymisjon.no/Byer/Drammen/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss