Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1970 A Temte Gård og Bygdesamling - Restaurering av tak på stabbur

fikk på styremøte 11. oktober 2013 i Stiftelsen UNI kr. 44.000 til restaurering av tak på gammelt stabbur ved Temte Gård og Bygdesamling.

Temte er et gammelt gårdsnavn på Eiker, og navnet nevnes allerede i 1417.

Stiftelsen Temte Gård og Bygdesamling ble formelt stiftet i 2007 med formål å eie og drive eiendommen Temte Gård og Bygdesamling, og skal i størst mulig grad være en levende møteplass og arena for lokale og regionale kunstnere og kulturarbeidere, og for alle former for kulturopplevelser som f.eks.:
1. Å vise gårds- og bygdeliv på 1800-tallet
2. Å vise hverdags- og familieliv på 1800-tallet
3. Å vise skomakerverkstedet og skomakerverkstedet som eks. på gammelt håndverk
4. Å vise vognsamlingene for å illustrere fortidens kommunikasjonsmidler
5. Å innrede og ta i bruk låven til arrangementer, utstillinger m.m
6. Å legge noen av EikerArkivets aktiviteter til Temte

Stabburet er en del av bygdetunet som i år utvides med hovedbygningen fra Korshorgen, en gammel gård som lå i nærheten av Temte.

Taket på stabburet ble restaurert i 1976, men det ble da lagt torv på et underlag av papp. Gamle bilder viser imidlertid at det ikke er tradisjon for torvtak i nedre del av Buskerud.

Stabburet hadde fra opprinnelsen av 1812, håndstrøken takstein som var produsert ved ett av teglverkene på Eiker. Stiftelsen har vært så heldig å få tak i samme type takstein som den opprinnelige, og ønsker derfor å tilbakeføre stabburet slik det opprinnelig var.

http://temtebygdesamling.org/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss