Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1972 Erkjentlighetsprisen 2013 - Stiftelsen Fargespill

ble i styremøte 11. oktober 2013 tildelt Stiftelsen Fargespill med kr. 300.000. Prisen ble overrakt daglig leder Kjersti Berge i Fargespill i f.b.m. Stiftelsen UNIs styremøte i desember.

Paul J. Manger, styremedlem i Stiftelsen UNI, begrunnet tildelingen med bl.a. følgende:

Fargespill debuterte med stor suksess under Festspillene i Bergen i 2004.

Siden den gang har initiativtakerne drevet fram Fargespill som en spektakulær flerkulturell forestilling i stadig utvikling over hele landet.

Fargespill-forestillingene er til sammen sett av over 100.000 publikummere, og Fargespill har nå blitt startet opp i flere andre byer i Norge.

Siden 2004 har Fargespill produsert 6 forskjellige forestillinger. Den siste produksjonen, «FargeFest», hadde premiere under Festspillene i Bergen 2013, til stormende jubel fra både publikum og presse.

Fargespill er en stiftelse med formål å drive kulturell virksomhet ved å lage forestillinger med barn og unge fra hele verden.

Fargespill skal gjennom kunstnerisk virksomhet, særlig gjennom musikk, sang og dans, søke å fremme samhandling og forståelse mellom ulike etniske og religiøse grupper i samfunnet.

Fargespill er en eksplosiv og sterk forestilling presentert av barn og ungdom fra hele verden, inkludert Norge. Dette er et nært, musikalsk møte med unge menneskers historie om hvem de er og hvor de kommer fra, avdekket gjennom musikk og dans fra deres respektive land. På en imponerende måte forenes disse musikalske perlene med urban ungdomskultur og våre egne norske musikktradisjoner.

På scenen møtes omkring 80 barn og ungdom fra ca. 30 ulike nasjoner. Det er disse unge, lovende aktørene som er grunnstammen i Fargespill og som bygger forestillingen opp med folkesanger, regler og dans som de har tatt med seg fra sine respektive land og kulturer. Små perler fra verden som vi aldri ville fått oppleve om ikke disse barna og ungdommene hadde kommet hit. I musikken og dansen ser vi det tydelig; Hvor åpenbart det er at vi er like og hvor berikende det er at vi er forskjellige.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss