Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2007 Stift. Glasslåven Granavollen - Ombygging av verneverdig 1880-talls låve

fikk på styremøte 05. desember 2013 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til ombygging av verneverdig 1880-talls låve ved Søsterkirkene på Granavollen

Ombygging av den verneverdige 1880-talls låven ved Søsterkirkene på Granavollen er et ambisiøst prosjekt som med bærekraft som fellesnevner forener bygningsvern med nye økologiske bygningsmetoder. Prosjektet har allerede flere gode støttespillere, men trenger bistand fra flere krefter.

Norsk Kulturminnefond: Prosjektet er på en fin måte med på å skape aktivitet i en bygning som er gått ut av bruk…….

Riksantikvaren: Verdiskapingsmidlene skal benyttes til å styrke tiltaket som et pilotprosjekt….

Hele Granavollen er et unikt område i nasjonal sammenheng. Søsterkirkene og Steinhuset, som er det eneste profane steinbygg fra middelalderen på landsbygda i Norge, er noen av våre viktigste nasjonale verdier.

Ideen om å bygge om den gamle låven ved Søsterkirkene i Gran kommune ny bruk oppsto i forbindelse med et stedsutviklingsprosjekt for området i 2008 – 2012.

Kulturarvenheten i Oppland Fylkeskommune uttaler bl.a.: Låven på Granavollen inngår i et historisk opplevelsesområde knyttet til Pilegrimsleden over Granavollen/ Tingelstad-høgda. Kulturlandskapet her har nasjonal verneverdi. Historisk interessante bygninger som Låven beriker opplevelsesrommet for vandrende langs Pilegrimsleden.

Istandsetting/sikring av Låven ivaretar bygningsmessige verdier. Planene for å fylle Låven med innhold og aktiviteter vil ytterligere kunne berike opplevelsesverdien og bli et tilskudd til innovasjon og næringsutvikling.

Fylkeskommune ser således svært positivt til at det settes i gang et arbeid for å ivareta Låven på Granavollen.

Fase 1 og 2; Bygningsmessig restaurering/ombygging har en kostnad på kr. 9,6 mill. hvor bl.a. Sparebankstiftelsen, Norsk Kulturminnefond, RAs verdiskapningsprogram, Innovasjon Norge og Sparebank er noen av bidragsyterne.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss