Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2016 Sørlistøa fløtermuseum - Kaianlegg

fikk på styremøte 05. desember 2013 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til kaianlegget ved Sørlistøa Fløtermuseum

Hedmark fylkesmuseum ble stiftet i 2009 som et driftsselskap for følgende museer i Hedmark: Domkirkeodden, Glomdalsmuseet, Kvinnemuseet – Museene i Glåmdal, Nordøsterdalsmuseet, Norsk Skogmuseum, Norsk Utvandrermuseum, Prøysen-huset og Trysil/Engerdal museum.

Hedmark fylkesmuseum er blant Norges største museer, med stor geografisk spredning og store forskjeller i størrelse og faglig retning ved museumsavdelingene.

Sørlistøa Fløtermuseum, som inngår i Norsk Skogmuseum, søker om støtte til utbedring og sikring av kaianlegg/båtslipp. Kaianlegget tilhører den gamle tømmersleperen M/S Trysilknut fra 1914 og står på Riksantikvarens liste over verneverdige fartøyer.

Sørlistøa ligger på vestsiden av Osensjøen i Hedmark, og her har det blitt drevet tømmerfløting i flere hundre år. Etter at fløtingen ble nedlagt i 1984, ble Sørlistøa kjøpt av Norsk Skogmuseum for musealt bruk.

Fløtermuseet fremstår som et autentisk fløtingsmiljø hvor bygningsmasse, båter og utstyr er viktige brikker i det kulturhistoriske formidlingsarbeidet som viser fløtingen i Osensjøen og elvene omkring. Den gamle fløterbåten M/S Trysilknut er en av hovedattraksjonene.

Museet har hatt store utbedringer på båtslipp de siste årene, og søker derfor full finansiering av kaianlegget.

http://www.hedmus.no/museum/norsk-skogmuseum/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss