Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2018 Museet Midt IKS - Avd. Kunstmuseet Nord-Trøndelag - Sikring av utstillingsarealet med glassvegger

fikk på styremøte 05. desember 2013 i Stiftelsen UNI kr. 284.000 til sikring av utstillingsarealet med glassvegger i Kunstmuseet Nord-Trøndelag

Kunstmuseet Nord Trøndelag er en avdeling i Museet Midt IKS, det konsoliderte museet for Namdalen og ble opprettet og etablert i 1988. I anledning 25-års jubileum i mars 2013, skiftet fylkesgalleriet navnet til Kunstmuseet Nord-Trøndelag.

Kulturhuset i Namsos er et flerbrukshus med bibliotek, konsertsal, øvingslokaler, kaffe og ot utstillingslokaler for kunstmuseet, samt magasiner og rom for lag og foreninger. Flerbruket medfører store utfordringer når det gjelder sikkerhet i museets utstillingsarealer som kun er adskilt fra kafeen med 3 m høye svingbare vegger, og er ikke lengre akseptabel i forhold til dagens sikkerhetskrav for utstilte kunstverk.

I hele Kulturhuset er det blitt fremstilt en tilstandsrapport for sikkerheten, og i den er det foreslått glassvegger som skal erstatte de svingbare inngangsdørene til galleriet for å få bedre oversikt over besøkende der.
Fylkestinget i Nord-Trøndelag og Namsos Kulturhus Eiendom støtter sterkt søknad til midler om glassvegger som et viktig sikringstiltak.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss