Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2038 Skodje kommune - Sikring og restaurering av Gamle Vågsbru

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til sikring og restaurering av Gamle Vågsbru

Gamle Vågsbru er en hvelvingsbru bygget på 1880-tallet. Den er bygget i naturstein som ikke er tilhugget.

Broen som er SEFRAK-registrert, ble bygget som en del av et offentlig veianlegg, og kalt postvegen.

Gamle Vågsbru ligger i et område med mye aktivitet og ferdsel, og blir bl.a. daglig brukt av Plassebakken Barnehage som har bygget gapahuk, bålplass m.m. sør for Vågselv.

Brua er et selvstendig kulturminne, men fungerer også som portal til andre kulturminner av regional og nasjonal verdi. Veien går bl.a. forbi Solnør Gård der den unge Ivar Aasen var huslærer hos familien Daae på 1840-tallet.
I tillegg til språkinteressen, var Ivar Aasen også en ivrig botaniker og benyttet veien på sine utflukter med botaniske registeringer. Veien har derfor fått navnet «Ivar Aasen råsa».

Brua holder nå på å rase sammen og ambisjonen er å bringe brua tilbake i solid forfatning, uten å gå på akkord med materiale, byggeteknikk eller opprinnelig utseende.

http://www.skodje.kommune.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss