Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2039 Oda Lindahl Øverbye og Jane Lindalen - Restaurering av låve på Vestre Tysketorpet

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til restaurering av låve på Vestre Tysketorpet

Den omsøkte låven er en av de best bevarte fra en særegen skogfinsk byggekultur på Finnskogen. Dette forteller om en stor Finneinnvandring til grensetraktene på Finnskogen på 1600-tallet, og hvordan tradisjoner og kultur ble tatt med fra hjemlandet. Bl.a. har låven ett unikt 7 lags nevertak, som det er svært få igjen av.

Hedmark Fylkeskommune har vært svært positive til prosjektet med faglig assistanse samt at Norsk Kulturminnefond sammen med Grue kommune har gitt økonomisk støtte.

P.g.a. at man har måttet vente to år for å få flinke laftere, er prosjektet blitt dyrere enn antatt. Låven har blitt laftet opp med ny vegg på den ene siden, men mangler lafting av nye stokker på den andre veggen.

Norsk Skogfinsk Museum uttaler i brev av oktober at det er meget gledelig at det mest nødvendige er blitt igangsatt og håper at ytterligere økonomi kan stilles til rådighet for å kunne sluttføre prosjektet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss