Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2043 Sverresborg - Oppgradering av låsesystem

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 260.000 til ovennevnte prosjekt

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er landets tredje største friluftsmuseum/ folkemuseum og er en del av det konsoliderte museet Museene i Sør-Trøndelag AS. Museet ligger på Sverresborg rundt borgruinen etter Kong Sverre som er et kulturminne av nasjonal verdi. Sverresborg Trøndelag Folkemuseum har 100 bygninger på sitt område med bygninger fra hele trøndelagsregionen, hovedsakelig fra 17-1800-tallet. Syv av bygningene er fredet. Museet har stor aktivitet og er åpent hele året.

Museets bygninger er i dag sikret med 4 forskjellige låssystem.
Utfordringen med dagens system er at sikkerheten raskt blir nedgradert etter hvert som nøkler går tapt, enten ved at de mistes eller stjeles. Det er tungvint og ressurskrevende å håndtere det store antallet nøkler som kreves og systemet er lite fleksibelt.

Det er derfor en målsetning at dagens sikkerhetssituasjon forbedres betraktelig. I 2012 ble et forprosjekt (utarbeidet av Rambøll AS) gjennomført, støttet av Norsk Kulturråd, for å kartlegge situasjonen og komme med forslag til mulige tiltak. Rapporten foreslo gjennomføring av tiltaket i tre faser, og Stiftelsen UNI ga tilsagn om støtte til fase 1 i 2013.

Muligheten for å gjennomføre alle fasene sammenhengende i løpet av 2014 vil gi ytterligere innsparinger.

http://sverresborg.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss