Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2044 Inger og Øivind Tvete - Rehabilitering av Kasernegaten 49 i Fredrikstad

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til rehabilitering og forsterking av el. anlegget i Kasernegaten 49 i Gamlebyen i Fredrikstad

Etter bybrannen i 1857 ble nåværende bygning gjenreist på begynnelsen av 1860-tallet.

Opprinnelig var det i 1. etasje forretningslokaler og et bryggerhus, med boliger i 2. etasje. Senere eiere har gjort om hele huset til boliger for utleie.

I august 2012 overtok Inger og Øivind Tvete eiendommen, og har planer om å restaurere 1. etasje og bryggerhuset tilbake til 1860-70 årene med bolig samt bryggerhuset med bakerovn og grue.

Bryggerhuset er nå ferdig rekonstruert med bakerovn og grue bygget etter gamle prinsipper. I 1. etasje er det bygget opp nytt kjøkken etter gammel modell og tegninger. Det er funnet tapetrester tidfestet av NIKU fra 1870. Denne er rekonstruert og trykket opp av Victoria Brand, Christiania Tapetverksted.

En tidsriktig antikk kakkelovn ble i 2012 montert i 2012, og hovedport og innvendige dører er restaurert i samråd med fylkeskonservatoren i Østfold.
Inger og Øivind Tvete er nå i gang med å restaurere de resterende delene av huset, og ser det som nødvendig å skifte ut deler av det elektriske anlegget som ikke er i tråd med dagens krav.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss