Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2045 Stiftinga Det historiske tunet på Lyngheim - Muring av piper og grue

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til fullføring av prosjekt: muring av piper og grue med bakerovn i lemstova fra Tveit

Stiftinga Det historiske tunet på Lyngheim er en ideell stiftelse med formål å gjenreise den gamle lemstova fra Tveit på de kommunale friluftsområdet Lyngheim og formidle kunnskap om eldre håndverk og mattradisjoner i tilknytning til aktivitetsprogram for unge og eldre.

Lyngheim ligger midt i kulturvandringen langs fjorden, fra det nye kulturhuset Oseana til Oselvarverkstedet og videre til Solstrand hotell, den gamle embetsgården Moldegård, Smievågen og Bjånes.

I det kommunale friluftsområdet i Lyngheimparken nær Os sentrum er det historiske tunet i ferd med å reise seg. I den vestre delen er lemstoven fra Tveit under gjenreising, og tunet skal etter planen ferdigstilles våren 2014.

Her er det gode uteareal; et møtested og en base for bruk av området, med universell tilrettelegging for rullestolavhengige, toalett og et stort eldhuskjøkken med grue og bakerovn. Her åpnes et vindu mot historien og håndverkstradisjonene i Os, særlig bygningskunsten, den gamle vevkunsten og rosemalerkunsten.

Hele prosjektet er tenkt gjennomført i tre byggetrinn.

http://www.lyngheim.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss