Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2050 Stavanger maritime museum - Ny motor på Anna af Sand

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ny motor på Anna af Sand

Museumsfartøyet Anna af Sand er en jakt som ble bygget i Hardanger i 1854 og er et av Europas eldste operative seilfartøy. Fra starten og frem til 1960-årene har hun operert som fraktefartøy i Ryfylke.

Hun var i meget dårlig forfatning da Torolf Smedvig i 1970 kjøpte og restaurerte henne. I 1973 ga Torolf fartøyet til Stiftelsen Stavanger Sjøfartsmuseum under forutsetning at Sjøfartsmuseet skulle holde i hevd kunnskaper og føre videre båt- og seiltradisjoner fra 1800-tallet.

Anna af Sand er et kulturhistorisk fartøy som står på Riksantikvarens liste. Hun bevares gjennom aktiv bruk der det formidles kystkultur og tradisjonelt sjømannskap til barn, unge og voksne.

Et frivillig mannskap representert ved «Venneforeningen Anna af Sand» driver jakten som et museumsfartøy og representerer Rogaland fylke, Stavanger kommune og Stavanger maritime museum i inn og utland. Venneforeningen består av 22 medlemmer som driver vedlikehold basert på ubetalt dugnadsarbeid.
Etter mer enn 40 års drift er motor og deler av det tekniske anlegget modent for utskifting. Venneforeningen vil stå for gjennomføring av prosjektet og mye vil bli gjort på dugnad.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss