Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2056 Mandal museum - Andorsengården - Sikringsprosjekt

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 26.000 til forprosjekt sikring av Andorsengården

Mandal museum er en konsolidert enhet i Vest-Agder-museet IKS. Museet holder til i Andorsengården sentralt i Mandal sentrum.

Andorsengården ble bygget av handelsborger Mathias Knutzen jr. i årene 1801 – 1805. I 1834 ble eiendommen solgt til Gulow Andorsen som den har sitt navn etter. Andorsengården var i familiens eie til 1953 da den ble gitt i gave til Mandal kommune.

Bygningen er fredet og består av hovedbygning, tjenerbolig, bryggerhus og stall. Dessuten er det en stor pakkbod mot elva. Alle bygningene er bygget fysisk sammen.

Mandal museum har store og verdifulle samlinger av billedkunst, og der er flere skulpturer av Gustav Vigeland. Videre har museet en flott sjøfartsutstilling og en stor fiskeriutstilling som gjelder hele Agder-kysten.

Det er et stort behov for å lage en sikringsplan basert på profesjonelle risikovurderinger til Andorsengården. Installasjoner av brannvarsler og innbruddsalarmer ble etablert i 1995 og utvidet i 2011. Brannboka er tilsvarende gammel og utdatert og tilfredsstiller ikke dagens krav.

Mangelfull brannsikring begrenser museets muligheter til bruk av lokalene.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss