Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2059 Volda Røde Kors - Drenering av Røde Kors Huset

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til drenering av Røde Kors Huset

Volda Røde Kors Hjelpekorps er et aktivt hjelpekorps med ca. 50 aktive medlemmer som har stor fokus på søk og redningsaksjoner. I løpet av ett år deltar korpset på 15-20 søk. Hjelpekorpset har også en skredgruppe som er en ressursgruppe ved skredulykker i området fra Sognefjorden til Trøndelag, og gruppen samarbeider tett med luftambulansen og redningshelikopter.

Engeset skole ble bygget i 1897 og var i bruk som en del av lærerskolen i Volda. Ny skole ble tatt i bruk i 1922 og Engeset skole ble i 1923 overtatt av kommunen som benyttet den som folkeskole frem til 1961, da ny skole ble bygget på Røysbakkflata, og Volda Røde kors fikk overta den. Skolebygningen er i dag fremdeles slik den var bygd i 1897.

Det er nå et behov for drenering rundt huset, samt nye avløp og nedløp for takrenner for å hindre skader på Røde Kors huset ved store mengder nedbør. I tillegg ønsker man å felle et stort tre i hagen for å unngå skader i fall det skulle velte ved sterk vind og uvær.

http://www.rodekors.no/volda

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss