Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2065 Foreningen Skonnerten Solrik - Restaurering av for- og akterstevn

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 400.000 til restaurering av for- og akterstevn

Skonnerten S/S Solrik ble bygget på Lista i 1929, og har bl.a. gått i fraktfart på Norskekysten før hun i 1996 ble kjøpt av Foreningen Skonnerten Solrik, en ideell forening av lokale krefter i Grimstad. Skonnerten har gjennomgått betydelig restaureringsarbeid opp gjennom årene basert på dugnad og er nå i drift som skoleskip og charterbåt. Solrik er beskrevet som et uvanlig velskapt fartøy med fin linjeføring.

Siden 1999 har Foreningen Solrik hatt avtale med Grimstad kommune om tilbud til elever i ungdomsskolen, først som et tilbud rettet mot enkeltelever med spesielle behov.

I 2001 ble det inngått avtale om at grunnskolen skal utvikle et tilbud på Solrik som alternativ læringsarena for kommunens ungdomstrinn. Her inngår praktisk, maritim opplæring av skuteskipper Brynildsen høst og vinter. I tillegg benyttes fartøyet av næringsliv og privatpersoner sommerstid, noe som er nødvendig for at foreningen skal de nødvendige midler til årlig drift. Grimstad kommune er en medspiller ved at skutteskippers lønn blir betalt av dem.

Det forventes nå at S/S Solrik blir nødt til å skifte for- og akterstevn. Det er allerede mindre lekkasjer på grunn av dette. Foreningen har mottatt et tilbud fra Hvide Sand i Danmark som ansees som dekkende for det som må gjøres, herunder også omkalfatring av utenbords kledning, men vil også innhente andre tilbud.

http://www.ss-solrik.no/framesetMain.html

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss