Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2083 Vega kystlag - Restaurering av Vegstein storbåtnaust - fase 2

fikk på styremøte 24. april 2014 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til restaurering av Vegstein storbåtnaust - fase 2

Vega kystlag ble stiftet i 1990 og har 50 medlemmer. Målsetningen er å ivareta kystkultur som båter, motorer, bygninger og redskaper. Det drives med dagåpent museum med salg av kaffe og vafler i sommersesongen. Laget er medlem av Forbundet Kysten og har sitt tilholdssted i et nedlagt handelssted på Vegstein.

Vega kystlag ønsker å adoptere Storbåtnaustet ”Nordnaustet” på Vegstein som sitt kyst-kulturminne.

Sannsynligvis er dette det siste storbåtnaustet på Vega fra sin tid. (ca. 1910 ). Naustet er et viktig midtpunkt i Vegstein gamle handelssted, og området er mye brukt til bading og rekreasjon. I dag blir det brukt av Kystlaget til lagring av gamle tradisjons-båter, og av Vega seilklubb, til lagring av joller og seilbåter. Naustet vil forfalle fullstendig om det ikke blir sikret og bevart i nær fremtid. Målet er å tilbakeføre naustet til opprinnelig utførelsen og tilbygg oppsatt i senere tid vil bli revet.

Naustet er et viktig element i å vise gamle byggtradisjoner, samtidig som man gir barn og unge viktige og gode opplevelser fra sjø og kystkultur. Naustet er i fremtiden ment som lager og tilholdssted for Vega Seilklubb og Vega kystlag, og eier avstår fra eget bruk av naustet.

Etter tiltak i 2013 er bygget rettet opp og svill utbedret.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss