Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2120 Henie Onstad Kunstsenter - Sikring for Sal Haaken

fikk på styremøte 24. april 2014 i Stiftelsen UNI kr. 446.000 til sikringsmidler for 2014 til Sal Haaken

Da Kunstsenteret stod ferdig i 1968, fremstod senteret som unik i valg av arkitektoniske løsninger og bruk av materialer. Veggene i de 5 blokkene, i alt 5.000 kvm, er av håndmeislet betong, slik at steinen i betongen kommer til syne og veggmassivene fremstår som skiver av stein. Himlingene er utført i hvit brennlakkert aluminium, og brettet opp mot taket for å gi et avrundet preg til både eksteriør og interiør. I administrasjonsfløyen, i restauranten og på styrerommet, består veggene av kobberkledte søyler og glasspartier. Det er gjennomgående bruk av “gedigne” materialer i bygningens mange rom og avdelinger over to plan.

I 2003 ble kunstsenteret utvidet med et tilbygg på 2.035 kvm, hvorav Sal Haaken er et utstillingsareal på 830 kvm.

Henie Onstads meget verdifulle kunstsamling omfatter nærmere 4.000 arbeider. Museet har som visjon å være Norges ledende arena for internasjonal samtidskunst og skape spennende møter med morgendagens kunst i dag.
I årets søknad er det hovedsakelig sal Haaken som ønskes oppgradert med fysiske sikringstiltak.

Tilbygget er utført i materialer med dårligere innbruddsmotstand og har i tillegg en mer utsatt beliggenhet i terrenget enn hovedbygget fra 1968.

I tillegg ønskes ytterligere 9 kunstverk innglasset.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss