Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2132 Ole Gjestvang - Rehabilitering ved Hverven gård

fikk på styremøte 5. juni 2014 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 øremerket rehabilitering av piper og reparasjon av pusskader på sørgavl og under vinduer

Hverven gård som er vedtaksfredet, ligger vestvendt til i et åpent jordbrukslandskap i Stange Vestbygd. Anlegget er etter norske forhold en storgård og er organisert med et inntun og et uttun. Hovedbygning, stabbur, bryggerhus og fjøset er bygget i stein på første halvdel av 1800- tallet.

Hverven representerer en stor og krevende bygningsmasse med vedlikeholdsbehov på kort og lengre sikt.

Planlagte rehabilitering er nå:
1) Rehabilitering av piper – Pipene må demonteres og skadet teglstein skiftes med tilsvarende. Deretter beslås pipene med sink på fot og topp.
2) Reparasjon av pusskader på sør gavl og under vinduer – Pussen må bankes ned og pusses på nytt. Skadet takstein på gavlveggene fjernes og erstattes med tilsvarende.

Hedmark fylkeskommune vil bli søkt om midler til rehabilitering av 30 varevinduer innendørs for å hindre varmelekkasje og kondens.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss