Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2177 Kirkens SOS i Buskerud - Prosjektet - SOS for menn i krise

fikk på styremøte 5. juni 2014 i Stiftelsen UNI kr. 175.000 til prosjektet SOS for menn i krise

Kirkens SOS er en døgnåpen selvmordsforebyggende krisetjeneste, som bemannes av skolerte frivillige. Selvmordstanker og selvmord rammer alle lag av befolkningen. Vi er opptatt av å synliggjøre at vi finnes. Det hjelper å ha noen å snakke med når livet er som verst.

I Norge dør over dobbelt så mange i selvmord som i trafikken. Størst økning har i en tid vært hos unge personer. Selvmord er langt vanligere blant menn enn blant. I perioden 1992-2012 har 1.455 unge, norske menn mellom 20 og 29 år tatt livet sitt. Hver måned begår i gjennomsnitt seks unge menn mellom 20 og 30 år selvmord.

Følgende sitat er fra Aftenposten i 2014: I syv år hadde den kliniske psykologen Mette Lyberg Rasmussen ved Folkehelseinstituttet jobbet med etterlatte etter selvmord. Mens noen fortalte om at avdøde hadde psykiske lidelser, hørte hun også gang på gang: "Vi så ikke noe i forkant." "Han var jo en flink, ung mann." "Det kom som lyn fra klar himmel." De etterlatte fikk det ikke til å gå i hop. Deres sønner, ektemenn, søsken og kjærester hadde jo ingen psykiatrisk historikk.»

Det overordnede mål er å forebygge selvmord blant menn i Norge.

Målet for prosjektet er å nå bredt ut med informasjon om Kirkens SOS på arenaer hvor mange menn ferdes. Kirkens SOS har små enheter i hvert fylke, og ved å samarbeide på tvers av 4 fylker vil dette sikre bedre måloppnåelse.

Målgruppen er menn bosatt i Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder, som ferdes på ulike offentlige arenaer; fotballkamper, puber, organisasjonsliv o. l.
Prosjektplanen er:

• Å kjøpe reklameplass på de største fotballstadionene
• Å trykke opp materiell med informasjon om Kirkens Sos; på øl-brikker, fyrstikkesker, visittkort, t-skjorter, caps m. m.
• Å være til stede på utesteder/puber, festivaler, villmarksmesser o.l. der det er alkoholservering.

http://www.kirkens-sos.no/Lokale_SOS_senter/Buskerud/index.html

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss