Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2191 Løten Røde KOrs Hjelpekorps - Kjøp av korpsbil

fikk på styremøte 5. juni 2014 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til anskaffelse av en korpsbil

Løten Røde Kors Hjelpekorps (LRKH) er en frivillig organisasjon som driver med hjelpe-rednings- og beredskapsarbeid i Løten Kommune og omegn, og er en underavdeling av Løten Røde Kors som igjen er en lokalforening av Norges Røde Kors. LRKH er en del av den norske redningstjenesten, men må skaffe utstyr og inntekter selv. LRKH har 25 medlemmer hvorav 18 er veldig aktive. Hovedoppgavene er:

• Transport av personer/pasienter utenfor vei, sommer og vinter
• Lete- og redningsaksjoner etter savnede
• Vinterberedskap på Hedmarksvidda
• Tilstedevakt på Hedmarksvidda helger og ferier i vinterhalvåret
• Sanitetsvakter på idretts- og kulturarrangementer
• Kursvirksomhet med førstehjelp for bedrifter, foreninger og lokalbefolkning
• Assistere kommune, ambulansetjeneste, politi og brannvesen m.v. ved store ulykker eller katastrofer
• Aktiviteter for barn og unge (RØFF, Røde Kors Friluftsliv og førstehjelp)
• Voldsforbyggende arbeid gjennom Stopp volden kampanjen, og tilstedeværelse ved spesielle anledninger)

Løten Røde Kors Hjelpekorps har stor aktivitet vinterstid, med hytte på Budor i Løten med tilstedevakt i helger og ferier, hele døgnet. Hytta fungerer som en base for aktiviteter, og ligger i tilknytning til alpinanlegg, milevis med skiløyper og mange hundre hytter, noe som gir mye å gjøre. To snøscootere blir brukt som verktøy i redningsoppdrag m.v.

Generelt er LRKH et hjelpekorps i vekst. I 2013 vintersesongen hadde man ca. 4000 tjenestetimer på hytta, og behandlet rundt 90 personer med større og mindre skader/ sykdommer og deltok i fjor i 12 leteaksjoner, hovedsakelig i Hedmark fylke. Å ha mannskaper og utstyr gjør at man kan være en viktig del av redningstjenesten når alarmen går.

De siste årene har man hatt høy aktivitet og ny snøscooter, hjertestarter, GPSer m.m. samt en ny biltilhenger, er blitt anskaffet ved hjelp fra lokalt næringsliv. Hjelpekorpset har altså en ny tilhenger, men mangler en bil. En bil vil kunne stå pakket og klar i garasjen, og spare mye tid.

En korpsbil vil også bli brukt som mannskapsbil, til å få fraktet personell fra a til b.

Det er viktig at en god og driftssikker bil blir anskaffet, f.eks. en type SUV/offroad eller nyttekjøretøy som for eksempel Mitsubishi Pajero, Toyota, Land Cruiser, eller en bil som VW transporter.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss