Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2197 Akershus Røde Kors - Prosjekt "Gatemegling i Akershus"

fikk på styremøte 21. august 2014 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til gatemegling i Akershus for 2014 og 2015.

Røde Kors har 40.000 frivillige og 130.000 medlemmer. I Akershus har 13.904 medlemmer fordelt på 19 lokalforeninger.

Gatemegling er et tiltak som gjør det mulig å gå dialog med ungdom på deres egne premisser for å forebygge kriminalitet og vold. I en evalueringsrapport konkluderes det med at: Gatemeglingsprosjektet er det eneste kriminalitets- og voldsforbyggende tiltaket der barn og unge selv blir utdannet og selv blir aktive i forebygging. Gjennom Gatemegling har man altså mulighet til både å jobbe forebyggende opp mot ungdomsgrupper, men også gi sårbar ungdom verktøy til selv å håndtere konflikter.

I Oslo har Gatemeglingsprosjektet vært en realitet i ni år. Ifølge nasjonal tilrettelegger for Gatemegling, har tilbakemeldingene vært utelukkende positive.

Over tid vil Gatemegling være med på å gi ungdom mulighet til å være pådrivere og ressurspersoner innenfor sitt eget nærmiljø.
«Ungdata-undersøkelsen 2013» i Skedsmo, gjennomført blant ungdom mellom 13 og 15 år, viser at: - 17% mener at det øker statusen å sloss
- 11% har blitt utsatt for trusler om vold
- 6% har blitt skadet pga. vold
- 6% har blitt mobbet

Målgruppen til Gatemegling er barn og ungdom mellom 13- 25 år. Gjennom gate-meglingsmetodikken tar vi barn og unge på alvor og gir dem verktøyene de trenger for å håndtere sine konflikter uten bruk av vold. Vi ser at mange unge har udekkede behov som skaper grobunn for vonde opplevelser og trenger hjelp til å håndtere dette. På den andre siden er det ungdom selv som er eksperter på å løse sine konflikter.

Gatemeglingsopplæringens tre trinn:
Trinn 1 er et konfliktverksted hvor man får opplæring i grunnleggende konfliktforståelse og konfliktnedtrappende kommunikasjon.
Trinn 2 er et meglingsverksted hvor man lærer hvordan å megle mellom parter som er i konflikt.
Trinn 3 er et instruktørverksted hvor man tilegner seg kompetansen til selv å kunne holde konfliktverksted og meglingsverksted for andre ungdommer i nærmiljøet.

Styrken til Gatemegling som aktivitet ligger i at man arbeider for at unge tar ansvar, samtidig som man spiller på lag med andre gode krefter i nærmiljøet. Ungdommene som deltar på verkstedene rekrutteres fra ungdomsskoler, videregående skoler, fritidsklubber o.l.
Hovedmålet for 2014 og 2015 er å styrke etableringen av Gatemegling som en bærekraftig aktivitet i Skedsmo og Lørenskog kommune og utvide aktiviteten til andre kommuner.

https://www.rodekors.no/distriktsider/akershus/aktuelt_og_nyheter/gatemegling-i-akershus/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss