Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2202 Hege Tveito Valencia og gamle Triset - Utbedring av grunnmur på Lårdal hotell

fikk på styremøte 21. august 2014 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til utbedring av grunnmur, sikrings og ENØK-tiltak ved Lårdal Hotell i Telemark.

Gamle Triset, Lårdal hotell ble oppført i 1870 – 1880-årene i sveitserstil, og var opprinnelig gården til klokkeren, og også kalt Klokkargarden. Det skal også her vært landhandel, posthus, skole og hotellvirksomhet. Hotellet ble avviklet i 1910.

Lårdal er en liten, solvendt grend, med 230 innbyggere, kjent for sitt varme klima og n spennende flora. Hotellet ligger ved Bandak hvor fjellveggen stuper bratt ned mot vannflaten og hvor snødekte fjelltopper kan skimtes i det fjerne.

I Lårdal hotell driver Hege Tveito Valencia «Skattekammeret Gjestestoge», og med 9 rom og servering i kunstkafeen, er ikke dette et stort turistkonsept, men med desto større hjerterom. Ordinær drift er bare mulig i feriene.
I 2012 raste grunnmuren ut på det verneverdige bygget, med fare for at hele bygget skulle bli ødelagt, og restaureringen måtte gjennomføres som et hastetiltak.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss