Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2225 Haugesund Røde Kors Hjelpekorps - Støtte til 2 stk. varmesøkende kamera

fikk på styremøte 21. august 2014 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til 2 varmesøkende kamera med linse

Haugesund Røde Kors Hjelpekorps er en del av Haugesund Røde Kors med høyt medlemstall, og stor aktivitet. HRKH er det største hjelpekorpset i Rogaland, og dermed Hovedredningssentralens og Politiets viktigste frivillige støttespiller under søk- og redningsaksjoner, både på land og sjø. Vi deltar årlig på et høyt antall leteaksjoner, og gjennom 2013 hadde HRKH mannskaper deltakende i 20 søk- og redningsaksjoner på Haugalandet. Flere av aksjonene har vært preget av vanskelige søksforhold, og således vært særdeles krevende.
I tillegg til søk- og redningsaksjoner består den daglige aktiviteten av øvelser, medlemsmøter, samt et stort antall sanitetsvakter, hvorav samtlige timer blir ytt av frivillige mannskaper, alt til støtte for Haugesund Røde Kors Hjelpekorps.

HRKH driver også forebyggende kampanje på sjø gjennom hele sommeren, hvor målet er å skape gode holdninger til alkoholpåvirkning i forbindelse med båtkjøring, samt bruk av redningsvest.

Til tross for det holdningsskapende arbeidet vårt ser vi dessverre at stadig flere leteaksjoner er vann- og sjørelaterte. I forbindelse med vårt engasjement på sjøen søkes det med dette om støtte til to Flir varmesøkende kameraer.

Dette er en ressurs som vil forbedre evnen til å gjennomføre søk i mørket betraktelig.

Det første kamera, et Flir Scout BTS-XR Pro, kan detektere et menneske om natten opp til 2000 meter unna. Dette kameraet vil primært bli brukt til søk fra båt, der det som oftest er store åpne områder som skal søkes. Med et slikt verktøy kan uvurderlig tid spares og kameraet kan også brukes til å skanne store områder fra høye punkter i terrenget på land. Dette kameraet krever i tillegg en separat linse.

Det andre kameraet, et Flir Scout PS32, er et mye mindre kamera, og kan detektere et menneske på 450 meter. Primærområdet på dette vil bli i søk på land, i kombinasjon med 4-hjuls ATV, hvor man raskt og effektivt kan gjennomsøke stier og interessepunkt på kort tid. Det kan også brukes i båt.

http://www.haugesundrodekors.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss