Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2227 Ann Monica Jensen Bueklev - Istandsetting av grue ved Ruddvodden

fikk på styremøte 21. august 2014 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til istandsetting av grue m.m. ved Ruddvodden.

Bolighuset på Ruddvodden ble bygd en gang i 1850-årene, og er et typisk midtganghus med to stuer og kjøkken med grue. Plassen har vært et lite småbruk og har de siste årtiene blitt brukt som feriested. Huset har i de siste årene stått ubrukt, og har derfor forfalt en god del. Derfor fremstår at huset som ganske originalt med få nye tillegg.

Huset er registrert i Sefrak-registeret.

En lekkasje fra pipa har ført til råteskader i vegg mellom den ene stua, kjøkkenet og grua. Eikestokken i grua har råtnet da det har kommet vann ned pipen. Etter hvert har stokken gitt etter og falt ned, sammen med deler av grua. Dette gjør kjøkkenet til et utrygt sted å oppholde seg, og det er heller ikke mulig å bruke ovnen i stua eller grua pga brannfaren.

Det er et ønske med istandsettingen å endre minst mulig på huset og vil holde seg til det materialet man hadde for hånden på 1800-tallet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss