Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2235 Per Ragnar Karlsen - Restaurering av vinduer i Maridalsveien 65

fikk på styremøte 21. oktober 2014 i Stiftelsen UNI kr. 10.000 til vindusrestaurering i Maridalsveien 65

Huset i Maridalsveien 65 er fra 1865 og står på Byantikvarens liste for bevaring av bebyggelse og er en del av den gamle trehusbebyggelsen på Sagene, tett ved Akerselva og Hjula Veveri. Huset var tidligere en trådsnellefabrikk.

Huset har vært vedlikeholdt og restaurert jevnlig i løpet av de siste årene, bl.a: 1997 utbedring av utvendig kledning, 1998 glassveranda restaurert med nye pilarer og skiftet ut råteskadet treverk. Taket ble utbedret i 2002, og gammel enkelkrum teglstein ble anskaffet for å videreføre original type taktekking. I 2008 ble det gjort vedlikeholdsarbeider på grunnmuren mot øst, og nytt gjerde og port av gammel type ble montert mot Maridalsveien.

Vinduene er av eldre årgang, mange av dem originale med bygningen, noen trolig tilført på begynnelsen av 1900-tallet. Vinduene er i dårlig stand, sprukket i hjørner, delvis mykt/bløtt treverk noen steder, tørr kitt som faller av, vinduene har derfor behov for olje, maling, kitting og diverse justeringer. Endel råteskader. Vinduene henger for tungt i rammen og hviler på karmen noen steder. En restaurering av disse er derfor påkrevd.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss