Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2242 Hardanger Fartøyvernsenter - S/J Mathilde - Mast

fikk på styremøte 21. oktober 2014 i Stiftelsen UNI kr. 240.000 til reparasjon av masten på hardangerjakta Mathilde

Restaureringen av hardangerjakta Mathilde ble starten på Hardanger fartøyvernsenter (HFS), som i dag sysselsetter over 40 personer. Hardanger fartøyvernsenter er en avdeling ved Hardanger og Voss museum og er et av tre nasjonale fartøyvernsenter utpekt av Riksantikvaren. Fokuset er fartøyvern og handlingsbåren kunnskap.

Mathilde står på Riksantikvarens verneliste og har seilt som restaurert og verneverdig seilskip siden 1989.

Da skuta i 1989, nyrestaurert seilte ut fra Hardanger fartøyvernsenter i Norheimsund, var planen at hun skulle klare seg på en tredelt drift, som hun har gjort i mer enn 20 år:
1. Museumstokt: Hardanger fartøyvernsenter har et verdfullt samarbeid med Hordaland fylke. To måneder (sesongens første og siste) seiler Mathilde for fylkeskommunen i Hordaland fra havn til havn med et kulturtilbud for skoler o.a. om bord. Spennvidda i opplegget er stort og det seiles med konserter, utstillinger, kurs, drama og work-shops m-m.

2. Leirskole: April, mai og september er satt av til leirskole. Da er skoleklasser om bord i 5 dager om gangen. Forventningsfulle ungdommer kommer om bord og etter 5 dager om bord går de i land igjen med en helt annen Forståelse for av naturen og kulturen langs vestlandskysten.

3. Sommertokt: Hver sommer seiler Mathilde på forskjellige tokt langs kysten. Skute og mannskap leies ut til grupper som ønsker egne opplegg. I noen av ukene arrangeres det som kalles åpne tokt som enkeltreisende kan melde seg på til.
Med denne driften har man klart å holde Mathilde i god stand, også store løft som utskifting av seil, ny motor og diverse større oppgraderinger.

I forbindelse med vedlikeholdsarbeid våren 2014 ble det oppdaget råteskader i masta Midlertidige forsterkinger av masta ble gjort for å kunne gjennomføre seilingssesongen 2014. Iimidlertid viser det seg helt nødvendig med en omfattende og kostnadskrevende reparering av masta, som planlegges gjennomført i løpet av kommende vinter.

http://www.fartoyvern.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss