Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2250 DNT Oslo og Omegn - Sikring av Kobberhaughytta i Nordmarka i Oslo mot lynnedslag

fikk på styremøte 21. oktober 2014 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til sikring av Kobberhaughytta i Nordmarka mot lynnedslag

Kobberhaugshytta er Turistforeningens storstue i Oslomarka og en av DNT Oslo og Omegns 21 betjente hytter. DNT har 110 hytter fra Femundsmarka, Rondane, Jotunheimen, Breheimen, Skarveheimen, Hardangervidda og Oslomarka.

Hytta ble bygget i 1931 av medlemmer av Oslo Turn. Den ble bygget på dugnad og er stort sett ikke forandret siden. Den store peisestua var bl.a. tenkt for gymnastikk for medlemmer som skulle overnatte på stedet. I 1954 ble hytta overtatt av DNT Oslo og Omegne og navnet ble endret fra Turnhytta til Kobberhaughytta.

Kobberhaughytta har 30 sengeplasser og tar imot overnattingsgjester hele året, og er spesielt tilrettelagt for skoleklasser o.l. med gapahuker, kanoer, båter og kajakker.
Kobberhaughytta er et viktig dagstur/turmål hele året, med skiløyper vinterstid fra alle kanter.

Hytta ligger høyt i terrenget med flott utsikt over Marka og Sørkedalen, men er derfor også utsatt for lynnedslag, med jevnlige skader. I løpet av de siste 3-5 årene har skadene økt i omfang og antall.

http://www.dntoslo.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss